Carpaccio z italské sušené koňské svíčkové

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

hovězí nebo koňská svíčková
4 PL olivový olej
1 PL balzamikového octa
mořská sůl
čerstvě drcený černý pepř
pár černých oliv
kousek parmazánu
troška čerstvé rukoly

Postup přípravy receptu

  1. Maso nejprve pokapeme olivovým olejem a balzamikovým octem (máte-li), ochutíme solí a pepřem a zabalíme do potravinářské fólie. Necháme chvilku odležet. Maso musí být nakrájeno ostrým nožem - nakrájíme na velmi tenká (až průhledná) kolečka. Ta servírujeme na talíře, můžeme doplnit olivami a posypat parmazánem.

  2. Ozdobíme čerstvou rukolou nebo rajčaty a ihned podáváme. Jako přílohu zvolíme čerstvé bílé pečivo.

  3. Kdo nemá rád masa se specifickými chutěmi, doporučuji volit raději hovězí svíčkovou než koňskou. Koňská má svou specifickou chuť i vůni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!