Americké lívanečky se šlehačkovou čepicí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 170 g hladké mouky
- 1 PL prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 lžíce krupicového cukru
- 2 vejce smíchaná se 350 ml mléka
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- máslo na smažení
Postup Americké lívanečky se šlehačkovou čepicí
Postup přípravy receptu
-
V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva, cukrem a solí. Přidejte mléko smíchané s vejci. Metličkou vše smíchejte na husté těsto a zašlehejte do něj rozpuštěné máslo.
Necháme 20 minut odstát.
V pánvi rozehřejte kousek másla. Naběračkou vlijte tolik těsta, aby vznikla placka o průměru asi 15 cm. Smažte, dokud nezačnou vyskakovat hnědé puchýřky (trvá to asi minutu), pak lívance obraťte a pokračujte ještě minutu. Hotové placky uchovávejte na teplém místě.
Namazejte oblíbeným džemem a ozdobte šlehačkou.