Americké lívanečky se šlehačkovou čepicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

170 g hladké mouky
1 PL prášku do pečiva
špetka soli
1 lžíce krupicového cukru
2 vejce smíchaná se 350 ml mléka
2 lžíce rozpuštěného másla
máslo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva, cukrem a solí. Přidejte mléko smíchané s vejci. Metličkou vše smíchejte na husté těsto a zašlehejte do něj rozpuštěné máslo.

  2. Necháme 20 minut odstát.

  3. V pánvi rozehřejte kousek másla. Naběračkou vlijte tolik těsta, aby vznikla placka o průměru asi 15 cm. Smažte, dokud nezačnou vyskakovat hnědé puchýřky (trvá to asi minutu), pak lívance obraťte a pokračujte ještě minutu. Hotové placky uchovávejte na teplém místě.

  4. Namazejte oblíbeným džemem a ozdobte šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!