Prezidentská bábovka II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
20 dkg cukru
20 dkg másla nebo Hery
20 dkg polohrubé mouky
10 dkg různých druhů ořechů
5 dkg strouhané čokolády
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
hrubá mouka
tuk na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků, žloutky utřeme s cukrem a máslem, vanilkovým cukrem. Přidáme mouku a prášek do pečiva, smícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do těsta. Nahrubo nastrouhanou čokoládu i ořechy také přidáme do těsta.

  2. Formu na bábovku nebo věnec vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 45 minut. Vyzkoušíme jestli je bábovka dobře upečená, píchneme špejlí do těsta.

  3. Když se na špejli těsto nelepí je dopečeno. Po vychladnutí bábovku vyklopíme a lehce pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!