Prezidentská roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
6 vajec
50 g nastrouhané čokolády na vaření
50 g nastrouhaných vlašských ořechů
100 g moučkového cukru
80 g polohrubé mouky
1 lžíce rumu
Náplň:
2 šlehačky 33 %
2 ztužovače do šlehačky
2 banány
1 lžíce moučkového cukru
1 nastrouhaná Margot čokoláda
Na posypání:
50 g nastrouhané čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve předehřejeme troubu na 180°C a dáme pečící papír na plech. Do mísy dáme bílky a ušleháme je do tuha. Ve druhé míse ušleháme žloutky, cukr a rum do pěny. Přidáme 1/4 sněhu, zamícháme a přidáme ořechy, čokoládu, mouku a promícháme. Nakonec lehce vmícháme zbylý sníh. Dáme do trouby na 12 minut péct. Po upečení necháme vychladnout.

  2. Do šlehačky dáme cukr, ztužovač a ušleháme. Studenou roládu obrátíme na plechu papírem navrch, opatrně ho stáhneme a znovu ji na papír překlopíme. Roládu potřeme šlehačkou a část necháme na potření. Na kraj, který máme u sebe, posypeme část, 8 cm, Margot čokoládou, na ní položíme banány a pevně srolujeme. Roládu potřeme zbylou šlehačkou, posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme na pár hodin do lednice proležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!