Kuřecí kousky s hlívou v kapustě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 menší hlávka kapusty
2 kuřecí prsa (nakrájené na kousky)
100 g hlívy
1 cibule
2-3 stroužky česneku prolisované
1 malý rajský protlak (70 g)
200 g zakysané smetany
olej nebo sádlo
sůl
pepř
koření dle vlastní chuti - pikantní

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme s česnekem a solí a necháme chvíli uležet.

  2. Cibuli, hlívu a kapustu nakrájíme na kousky. Cibuli zpěníme na oleji.

  3. Přidáme maso nakrájené na kousky a zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Vmícháme protlak, chvíli necháme restovat a přisypeme kapustu, hlívu a koření. Podlijeme mírně vodou a dusíme do měkka.

  4. Před koncem přidáme smetanu a ještě chvíli povaříme. Dochutíme. Nemusí se zahušťovat. Podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!