Prezidentská bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

30 dkg polohrubé mouky
30 dkg moučkového cukru
20 dkg másla
5 dkg hořké čokolády (nastrouhané)
10 dkg ořechů (mletých, lískových nebo vlašských)
1/4 litru smetany
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
6 vajec (6 žloutků, sníh ze 6 bílků - přidá se až nakonec)

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, vanilkový cukr, máslo a žloutky ušleháme. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Větší formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  2. Pečeme asi 1 hodinu, po upečení a zchladnutí můžeme polít čokoládou.

  3. Také je možné místo čokolády nastrouhané, nechat čokoládu změknout a přidat při šlehání k cukru, máslu a žloutkům. Bábovka bude mít tmavší barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!