Kuřecí nudličky na žampionech

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
200 g žampionů
1 cibule
1 kostka masoxu
2 lžičky solamylu
sůl
pepř
koření na kuře
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na nudličky a naložíme do koření spolu s dvěmi lžícemi oleje.

  2. Nasekáme si cibulku a dáme restovat na trošce oleje. Žampiony pokrájíme na plátky a přihodíme k cibulce, restujeme, zatímco v jiné, hlubší pánvi, nejlépe s příklopem si uděláme maso.

  3. Když žampiony začnou chytat barvu, lehce osolíme, promícháme a přihodíme k masu. Zalijeme horkou vodou tak, aby celá směs byla ponořena a přidáme kostku masoxu.

  4. Přiklopíme a necháme probublávat asi 10 minut, nakonec si v trošce vody rozmícháme solamyl, přilijeme a necháme provařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!