Pravá černá zabijačková polévka Prdelačka

Recepty, Polévky

Suroviny

Upraveno pro domácí vaření:
1,5 - 2 l ovarového vývaru
200 ml vepřové krve (lze objednat u řezníka)
250 g vařené kroupy (nebo podle potřeby)
3 - 4 stroužky česneku
hrst sušené majoránky
pepře co kdo snese
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pokud máme vývar zchladlý, sebereme z povrchu tuk. Přecedíme, uvedeme k varu a stáhneme plamen, aby se již nevařil a byl stále pod bodem varu.

  2. Vmícháme přecezenou krev, nesmí dojít k varu, jinak se srazí. Stále mícháme, alespoň 20 minut. Ke konci přidáme kroupy a prohřejeme spolu s rozmačkaným česnekem a rozemnutou majoránkou.

  3. Poté stáhneme z ohně, opepříme a osolíme až na talíři. Pokud nebudeme jíst všechnu polévku tentýž den, je nutné ji za občasného míchání zcela vychladit a uložit do lednice. Solit by se měla opravdu až při konzumaci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!