Vepřová roláda plněná špenátem, pečená na ochucených bramborách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

veprova kyta
balicek listoveho špenátu
100 g slaniny
sul
pepr
cesnek
cibule
brambory
horcice

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme. Osolime, opepříme, potreme prolisovanym cesnekem a dame plátky slaniny.

  2. V panvicce rozpalime olej s kouskem masla. Pridame cibuli na kosticky a orestujeme. Vlozime plátky cesneku a spenat. Osolime a opeprime. Vychladou smes dame na slaninu a roladu svineme. Zavazeme niti.

  3. Pripravime pekacek. Dame olej a orestujeme roladu ze vsech stran. Maso pak vyndame a do stejneho pekacku dame trosku oleje a kousek masla.

  4. Brambory oloupeme a nakrajime na silnejsi platky. Ochutime soli, peprem, cesnekem a horcici.

  5. Brambory skladame do pekacku a na to polozime roladu. Vlijeme pul hrnku vody a peceme aspon hodinu a pul.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!