Pravá gulášová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 l vývaru z kostí
250 g předního hovězího masa
100 g cibule
1 lžíce mleté sladké papriky
2 stroužky česneku
30 g sádla
40 g hladké mouky
20 g sádla
200 g brambor
sůl
mletý pepř
majoránka
kmín
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, dobře rozmícháme a za občasného míchání vaříme pomalým varem 5 minut.

  2. Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme maso nakrájené na malé kostky, mírně je opečeme, zaprášíme mletou paprikou, znovu krátce opečeme, zalijeme trochou vývaru, osolíme, opepříme a dusíme.

  3. K poloměkkému masu přidáme brambory nakrájené na malé kostky, česnek utřený se solí, podle potřeby dolijeme vývar a vše dusíme doměkka.

  4. Nakonec do vývaru s jíškou vmícháme udušené maso s bramborami, přidáme majoránku a vše spolu ještě chvíli povaříme. Před podáváním přidáme nakrájenou petrželovou nať.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!