Žampionová omeleta se špenátem (i bezlepková)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

vejce
nakládané řezané žampiony
špenát (jaký kdo má rád - myslím tím se smetanou nebo bez)
1 střední cibule
česnek (pod špenát)
strouhanka (pšeničná nebo kukuřičná)
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na cibulce s olejem si připravíme špenát, přidáme česnek a zahustíme vajíčkem. Pokud někdo používá jiný špenát - např. nezmražený a vyhovuje mu - je na něm, jaký si vybere.

  2. Na JEDNU omeletu budeme potřebovat: Dvě vejce, trošku žampionů (kolik kdo má rád), špetku soli, špetku pepře a dvě kávové lžičky strouhanky. Vše vidličkou zamícháme v připraveném hrnku a vyklopíme na předem rozpálenou pánev s troškou oleje.

  3. Osmažíme z obou stran, po osmažení na talíři přidáme špenát (kolik kdo má rád) a hotovou omeletu překlopíme. Pokud někdo nemusí žampiony (jako např. mé děti), ať místo nich přidá na menší kousky nakrájenou anglickou slaninu nebo uzenou krkovici;mám to vyzkoušené a chutná to také docela dobře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!