Polévka z cukety a kapie

Recepty, Polévky

Suroviny

1 velká cuketa
2 lžíce másla
1 cibule
2 stroužky česneku
1 kapie
vařená vejce (natvrdo)
dýňová semínka
petržel nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Třetinu cukety neloupat - nakrájet na milimetrové plátky a na plechu v troubě (nebo klasicky na pánvi) ogrilovat.

  2. Zbytek cukety oloupat, očistit, nakrájet na menší kostky.

  3. Zpěnit máslo, cibuli nadrobno osmahnout do zlata, na krátko přidat plátky česneku (jen na chvilku, aby nezhořkl), přidat kostky cukety, zalít litrem horké vody, osolit, opepřit (nebo vložit 2 kostky zelen. bujónu) a 10 minut vařit.

  4. Poté všechno rozmixovat tyčovým mixérem dohladka.

  5. Hrnec vrátit na sporák, přisypat na kostičky nakrájenou kapii a vařit mírným varem ještě 10 minut.

  6. Pokud je třeba, tak dosolit a dopepřit.

  7. Na talíři zdobit polévku nahrubo nastrouhaným vejcem, grilovanou cuketou, nasucho opraženými semínky a petrželí/pažitkou - co máte rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!