Lámanka

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 balení ovesných vloček (500 g)
1 Hera nebo Stela nebo jiný tuk na pečení
2 hrnky cukru krupice (může být i méně)
2 vejce
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy si nasypeme vločky, vmícháme oba cukry, vejce a rozpuštěný tuk, necháme 10 minut odpočinou.

  2. Poté rozprostřeme na velký plech s pečícím papírem a pečeme při 180°C témeř hodinu (podle trouby) dozlatova.

  3. Vyklopíme opatrně z plechu i s papírem na stůl a necháme vychladnout, lámanka ještě ztvrdne. Nakonec nalámáme na menší či větší kousky a jíme jen tak bez ničeho.:-))


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy