Kuře Aussie

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 půlky kuřecích prsíček
2 lžičky soli
6 plátků slaniny
1/2 šálku hořčice
1/2 šálku medu
1/4 šálku Light kukuřičného sirupu
1/4 šálku Majonézy
1 polévková lžíce sušené cibule
1 polévková lžíce rostlinného oleje
1 šálek krájených žampionů
2 šálky strouhaného Colby-Monterey sýra (může být i čedar - Monterey Jack je americký polotvrdý sýr vyrobený za použití kravského mléka)
2 lžíce sekané čerstvé petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Vetřete do kuřecích prsíček sůl a dejte po dobu 30 minut do lednice. Opražte slaninu do křupava. Ve středně velké misce, smíchejte hořčici, med, kukuřičný sirup, majonézu a sušenou cibuli.

  2. Předehřejte troubu na 175°C. Na pánvi osmahněte prsíčka po dobu 3 až 5 minut, či do za hnědnutí. Vyjměte z pánve a dejte do pekáčku.

  3. Na každé prso dejte medovo-hořčičnou směs, dále žampiony, opraženou slaninu a navrch strouhaný sýr. Pečete v předehřáté troubě 15 minut nebo dokud se sýr neroztaví. Zdobíme petrželkou a podáváme s bramborovými hranolky či rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!