Pečené zelí

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

400 g nakrájeného bílého hlávkového zelí
1/2 l mléka
2 vejce
300 g hladké mouky
sůl
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené zelí spaříme vroucí vodou a necháme vychladit.

  2. Z mléka, mouky a vajec vymícháme těsto - bude o něco hustější, než na palačinky. Přidáme vychladlé zelí a dosolíme podle chuti.

  3. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Musí být slabá vrstva - já mám plech 32/42cm, nebo dáme na 2 menší.

  4. Pečeme přibližně 35-40 minut dozlatova. Po upečení nakrájíme a potřeme rozehřátým máslem. Můžeme podávat teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!