Pohankový salát s pečenou zeleninou a domácím Balkánem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g pohanky
3 rajčata
2 žluté papriky
olivový olej
sůl
Na sýr:
250 g tvarohu v kostce (použila jsem Choceňský jemný viz. foto)
50 g soli
1 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Dáme upéct zeleninu - omytou vcelku vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem, posolíme, podlijeme trochou vody. Zeleninu pečeme na 200°C 40 minut.

  2. Až zelenina po upečení zchladne, oloupeme slupky. Papriku je lepší hned po upečení horkou vložit do sáčku, aby se zapařila.

  3. Pohanku uvaříme dle návodu na obalu. Já vložím propláchnutou do vroucí osolené vody, vařím 1 minutu, sliji vodu, hrnec zabalím do utěrky a nechám 20 minut dojít.

  4. Upečenou zeleninu nakrájíme a smícháme s pohankou. Použijeme i vypečenou šťávu ze zeleniny.

  5. Podáváme s domácím balkánským sýrem: Svaříme 1 litr vody s 50 g soli, tvaroh vložíme do uzavíratelné krabičky a zalejime vychladlým solným nálevem. Necháme uležet v lednici minimálně 3 dny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!