Jehněčí kýta s pohankovým kubou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

600 g jehněčí kýty
4 stroužky česneku
80 g uzené slaniny
sůl
pepř
1 cibule
2 snítky tymiánu
Pohankový kuba:
100 g pohanky
hrst sušených hub
1 cibule
2 stroužky česneku
kmín
majoránka
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Jahňacie stehno narežeme na menšie kusy a prešpikujeme cesnakom a slaninou. Uložíme do pekáča. Mäso osolíme a okoreníme.

  2. Do pekáča vložíme tymián a na kolieska nakrájanú cibuľu. Podlejeme trocha vodou a zakryté dusíme v rúre domäkka. Potom odkryjeme a ešte 10 min zapečieme.

  3. Pohánku zalejeme dvojnásobným množstvom vriacej vody, zakryjeme a dáme na 30 min do perín.

  4. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, vložíme huby a restujeme pomaly asi 10 min. Ak treba, podlejeme 1 lyžicou vody, ale ja to nerobím.

  5. Vmiešame pohánku, ochutíme majoránkou, soľou, rascou a korením a prehrejeme.

  6. Na tanieri servírujeme pohánku a jahňacie stehno.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!