Játrová omáčka se smetanou

Recepty, Omáčky

Suroviny

játra
cibule
sůl
masox
pepř mletý
kmín drcený
nové koření mleté
smetana žlutá
pol. mouka
voda

Postup přípravy receptu

  1. Nachystáme si cibulový základ.

  2. Játra si umeleme na strojku, nebo utřeme na prkýnku nožem.

  3. Utřené játra dáme do zeskelnatělé cibulky a přidáme koření. Sůl ne!

  4. Opražené játra zalijeme vodou a přidáme masox.

  5. Až jsou játra uvařená (asi 30min.), zaděláme záklechtkou, přidáme smetanu a až teď osolíme. Necháme asi 10 min provařit za občasného míchání.

  6. Můžeme dochutit solí, pepřem, jak kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!