Piškotový koláč s ořechy a jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 velká vejce
200 g cukru
200 g polohrubé mouky
5 lžic oleje
60 ml mléka
citronová kůra
1/2 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
špetka skořice
hrst vlašských ořechů
asi 5 jablek
máslo na vymazání formy o průměru 28 cm

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, citronovou kůru, špetku skořice, mouku s kypřícím práškem a vše ušleháme. Nakonec vmícháme nasekané ořechy a tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu polovinu obarvíme kakaem. Formu vymažeme máslem a doprostřed dáme dvě lžíce světlého těsta, pak dvě lžíce tmavého těsta. Těsto klademe střídavě světlé a tmavé stále na stejné místo na sebe. Těsto se rozlévá a tvoří pruhy.

  2. Koláč poklademe plátky oloupaných jablek. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 40 minut. Pro jistotu, že je koláč upečený, zkusíme uprostřed koláče zapíchnout špejli. Pokud se těsto na špejli nelepí, je koláč hotový.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!