Piškotový dort s ganache

Recepty, Dorty

Suroviny

6 vajec
180 g cukru
180 g hladké prosáté mouky (když dělám kakaový, dám 150g mouky a 50 g kakaa)
6 lžic oleje
špetka soli
Poleva:
50 ml smetany ke šlehání
1 celá čokoláda
1. krém:
1 smetana ke šlehání
1 čokoláda tmavá
1 máslo
2. krém:
1 smetana ke šlehání
1 bílá čokoláda
1 máslo

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a pořádně zašleháme. Potom přidáváme vždy 1 žloutek a 1 lžíci oleje a prošleháme. Nakonec na nejnižší otáčky všleháme prosátou mouku.

  2. Krémy: Zahřejeme smetanu, přidáme čokoládu. Pořádně promícháme, aby se tuk z čokolády spojil se smetanou. Případně použijeme tyčový mixér a trochu rozmixujeme. Dáme vychladit do lednice. Ušleháme máslo a pomalu přilijeme směs ze smetany a čokolády, pořádně vyšleháme do hustého krému..

  3. Poleva ganache: Zahřejeme trochu smetany, přidáme nalámanou čokoládu. Necháme rozpustit, mírně vychladit a polijeme vychlazený dort.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!