Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 velký omytý lilek
150 g uzeného masa
125 g brynzy nakrájené na malé kostičky
200 g kysané smetany
150 ml mléka
3 velké stroužky česneku
tymián
sůl
olivový olej
250 g kvalitních špaget

Postup přípravy receptu

  1. Lilky nakrájíme na tenčí kolečka (maximálně 1 cm), osolíme z obou stran v míse necháme půl hodiny vypotit. Pak je omyjeme a osušíme.

  2. Po obou stranách na prudkém ohni opečeme lilky na olivovém oleji a vyložíme jimi dno zapékací mísy. Mírně osolíme a posypeme tymiánem. Špagety si v osolené vodě uvaříme al dente.

  3. Brynzu na hrubou nastrouháme a smícháme s rozmačkaným česnekem, tymiánem, špetkou soli, pepřem, mlékem a zakysanou smetanou. Sýrovou směs smícháme se špagetami a uzeným masem a navrstvíme na opečené lilky.

  4. Přikryjeme alobalem a zapékáme asi 25 minut. Ke konci můžeme alobal odstranit, aby vznikla kůrčička. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!