Lívance s omáčkou z lesního ovoce a se zmrzlinou

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Na lívance:
200 šmakouna natural
400 g zákysu (já použila jihočeský)
1 vejce
160 g hrubé mouky
12 g kypřícího prášku do pečiva
olej na smažení
na omáčku:
480 g lesního ovoce (já použila mražené)
50 g cukru
vanilková zmrzlina
nanukový dort

Postup přípravy receptu

  1. Šmakouna jemně nastrouháme, smícháme se zákysem, žloutkem, moukou a nakonec vmícháme sníh z jednoho bílku.

  2. Na pánvi s olejem tvoříme lívanečky, které osmažíme z obou stran.

  3. Ovoce prosladíme, malinko podlijeme vodou (mražené jsem prosladila, nechala rozpustit a protože pustilo vodu, už jsem nepodlévala) a asi 2 minutky od bodu varu lehce provaříme. Lívance podáváme s omáčkou (můžeme je i přelít) a se zmrzlinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!