Vepřová líčka na zelenině s bramborovými placičkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

5 ks vepřových líček
2 ks mrkev
1/2 celeru
2 ks petržel
1 cibule
2 stroužky česneku
2 polévkové lžíce rajského protlaku
2 dcl červeného vína
3 dcl masového vývaru
koření Divočina
celý pepř
nové koření
olej
sůl
pepř
Bramborové placičky:
1 kg brambor
300 g polohrubé mouky
5 ks vajíček
sůl
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová líčka očistíme, osolíme a okořeníme. Ve větším kastrole na oleji zprudka orestujeme. Pak je vyjmeme a dáme stranou. Do výpeku vsypeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, cibuli a česnek a na mírném plameni za stálého míchání dusíme dozlatova.

  2. Pak přidáme protlak, víno a přilijeme polovinu vývaru. Do zeleninového základu vložíme orestovaná líčka, kastrol zakryjeme poklicí a dáme pozvolna péct do trouby.

  3. Jakmile je maso měkké opět ho vyjmeme, přilijeme zbytek vývaru a omáčku povaříme. Dle chuti dokořeníme.

  4. Bramborové placičky: Uvařené brambory nahrubo nastrouháme, přidáme mouku, vejce a osolíme. Vypracujeme těsto, z kterého tvoříme placičky a na rozpáleném sádle smažíme dokřupava.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!