Pastýřské hovězí plátky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky zadního hovězího masa
2 nožičky klobásy
1 větší cibule
200 g uzeného sýra
kečup
plnotučná hořčice
hladká mouka
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa osolíme, opepříme, okraje nařízneme a naklepeme paličkou.

  2. Potřeme plnotučnou hořčicí, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na pánvi na oleji.

  3. Maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme proužky cibule a kolečka klobásy.

  4. Plátky masa vrátíme zpět do pánve, zalijeme vodou tak, aby byly do poloviny ponořené a asi hodinu dusíme pod pokličkou.

  5. Poté vše přendáme do zapékací nádoby, posypeme nastrouhaným uzeným sýrem, postříkáme kečupem a dáme do trouby na 200 stupňů zapéct až do zezlátnutí sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!