Pastýřské hovězí plátky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4 plátky zadního hovězího masa
- 2 nožičky klobásy
- 1 větší cibule
- 200 g uzeného sýra
- kečup
- plnotučná hořčice
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- olej
Postup Pastýřské hovězí plátky
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa osolíme, opepříme, okraje nařízneme a naklepeme paličkou.
Potřeme plnotučnou hořčicí, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na pánvi na oleji.
Maso vyjmeme a ve výpeku orestujeme proužky cibule a kolečka klobásy.
Plátky masa vrátíme zpět do pánve, zalijeme vodou tak, aby byly do poloviny ponořené a asi hodinu dusíme pod pokličkou.
Poté vše přendáme do zapékací nádoby, posypeme nastrouhaným uzeným sýrem, postříkáme kečupem a dáme do trouby na 200 stupňů zapéct až do zezlátnutí sýra.