Těstoviny s pikantní klobásou a jemnou omáčkou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 1 větší kvalitní pikantní papriková klobása (200 g)
- kousek červené feferonky (podle chuti)
- čerstvý rozmarýn
- 2 stroužky česneku
- 150 g mascarpone
- 1 vejce
- 2 PL smetany na vaření
- citronová šťáva z 1/2 malého citronu
- 2 PL parmazánu
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup Těstoviny s pikantní klobásou a jemnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme vařit těstoviny na skus.
Trochu vody z vaření uchováme na případné povolení omáčky.
Mezitím nakrájíme klobásu a spolu s posekaným rozmarýnem a feferonkou orestujeme na olivovém oleji.
Na závěr přidáme najemno posekaný česnek.
Vejce s mascarpone, smetanou, citronovou šťávou a parmazánem vymícháme do hladké konzistence.
Těstoviny přihodíme do pánve, promícháme s klobásovou směsí a odstavíme.
V této chvíli vmícháme omáčku z mascarpone, pořádně vše promícháme a v případě nutnosti přilijeme cca 1 PL vody z těstovin. Dochutíme solí a pepřem.
Těstoviny se podávají ihned, jinak by se dalším ohřívání omáčka srazila.