Těstoviny s pikantní klobásou a jemnou omáčkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 větší kvalitní pikantní papriková klobása (200 g)
kousek červené feferonky (podle chuti)
čerstvý rozmarýn
2 stroužky česneku
150 g mascarpone
1 vejce
2 PL smetany na vaření
citronová šťáva z 1/2 malého citronu
2 PL parmazánu
olivový olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit těstoviny na skus.

  2. Trochu vody z vaření uchováme na případné povolení omáčky.

  3. Mezitím nakrájíme klobásu a spolu s posekaným rozmarýnem a feferonkou orestujeme na olivovém oleji.

  4. Na závěr přidáme najemno posekaný česnek.

  5. Vejce s mascarpone, smetanou, citronovou šťávou a parmazánem vymícháme do hladké konzistence.

  6. Těstoviny přihodíme do pánve, promícháme s klobásovou směsí a odstavíme.

  7. V této chvíli vmícháme omáčku z mascarpone, pořádně vše promícháme a v případě nutnosti přilijeme cca 1 PL vody z těstovin. Dochutíme solí a pepřem.

  8. Těstoviny se podávají ihned, jinak by se dalším ohřívání omáčka srazila.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!