Panenkové medailonky v oranžové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřové panenky
sůl
pepř
Staročeské koření od Vitany
olej
1 cibule
1-2 dl domácího kečupu
1 smetana na vaření 12%
3 kávové lžičky cukru krystal
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na plátky a naklepeme ji, posypeme solí, pepřem a staročeským kořením, potřeme olejem a dáme odležet.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a medailonky zprudka a krátce opečeme po obou stranách, vyjmeme mimo pánev. Do výpeku vsypeme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji osmažit skoro do hnědé barvy.

  3. Pak vlijeme kečup, vsypeme cukr, asi 1/2 kávové lžičky staročeského koření, promícháme a vaříme dokud kečup nebude mít lesklou barvu (malinko zkaramelizuje).

  4. Pak vlijeme smetanu, promícháme a omáčku rozmixujeme buď přímo v pánvi nebo ji přelijeme do užší nádoby. Rozmixovanou omáčku několik minut provaříme, pokud bude příliš hustá pak ji povolíme buď vodou nebo vývarem.

  5. Těsně před odstavením z ohně do omáčky vmícháme prolisovaný česnek. Do teplé omáčky můžeme vložit medailonky a nechat je v ní prohřát. Vhodnou přílohou jsou brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!