Sekaná s játry a uzeným masem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

300 g mletého masa (vepřové a hovězí)
100 g vepřových jater
100 g uzeného bůčku
asi 50 g uzeného špeku
1 vajíčko
sůl
pepř
majoránka
grilovací koření
1 i více stroužků česneku, podle chuti
1 - 1,5 dl vody
strouhanka
sádlo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Umeleme asi tak 150 g tučného vepřového a 150 g hovězího masa, 100 g jater, 100 g uzeného masa (bůčku), kousek špeku a případně můžeme umlít i nějaký zbytek uzenin z ledničky. Přidáme pepř, sůl, vejce, majoránku, česnek a grilovací koření. Přilijeme cca 1 - 1,5 dl vody a zpracujeme masovou směs, kterou nakonec trochu zahustíme strouhankou.

  2. Vše dobře propracujeme a pečeme v sádlem vymazaném pekáčku, za častého podlévání a polévání výpekem asi 3/4 hodiny. Časté podlévání malým množstvím vody je důležité, aby se šťáva nevypekla a nezhořkla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!