Plátky vepřové kýty na tymiánu s fazolkami a karotkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 menší plátky vepřové kýty
250 g fazolek (čerstvých nebo mražených)
2 karotky
2 šalotky
několik větviček tymiánu
1 lžička chilli pasty
vývar
1 lžíce studeného másla
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa na okrajích nařízneme a osolíme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme. Přidáme nakrájenou šalotku, zpěníme ji a vše zaljeme vývarem. Vložíme tymián, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka.

  2. Když je maso měkké, přidáme fazolky, nakrájené karotky, chilli pastu a společně dokončíme. Zelenina by měla zůstat na skus.

  3. Odstraníme větvičky tymiánu a sos zjemníme máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!