Ostré kostky s česnekem a celerem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového plecka
1 cibule
1/2 celeru
1 hlava česneku
3 KL živáňského koření
1 KL chilli omáčky
2 PL oleje
1 PL vodu na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Maso si umyjeme a nakrájíme na kostky.

  2. Česnek očistíme a nakrájíme na plátky.

  3. Maso dáme společně s česnekem, olejem a kořením do misky. Zamícháme, uzavřeme a dáme odležet do lednice aspoň na 4 hodiny.

  4. Cibulku očistíme a nakrájíme na kostičky. Celer okrájíme, umyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle.

  5. Na pánev dáme 1pl oleje, přidáme nachystanou cibulku, osmažíme, přidáme maso a opečeme ze všech stran.

  6. Přidáme nachystaný celer, chilli omáčku, podlejeme a pod poklicí dusíme do měkka. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!