Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g vařených drštěk
- 40 g sádla
- 2 velké cibule
- 2 lžíce sladké papriky
- 8 stroužků česneku
- sůl
- mletý pepř
- 4 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 3 lžíce hladké mouky
- (pro bezlepkovou variantu můžeme nahradit kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě)
- majoránka
- 1,5 litru vody
Postup Dršťková polévka podle Ondřeje Slaniny
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na sádle dozlatova v tlakovém hrnci. Přidáme nakrájené dršťky, papriku, nové koření, bobkový list a orestujeme. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou. Zavřeme hrnec a vaříme 20 minut. Poté dochutíme pepřem, česnekem utřeným se solí a majoránkou. Lze připravit i bezlepkovou variantu, kdy mouku v základu a při dochucení nahradíme kukuřičným škrobem, rozmíchaným ve vodě.