Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězí kližky
50 g sádla
300 g cibule
4 bobkové listy
1 lžička celého kmínu
1 ks chilli papričky
6 kuliček nového koření
2 lžíce sladké papriky
30 g rajčatového protlaku
1 středně velká brambora
8 stroužků česneku
sůl
majoránka
pepř
1,5 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na velké kostky, osolíme a promícháme v míse s paprikou. Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do tlakového hrnce. Orestujeme na sádle dohněda společně s bobkovým listem, kmínem a novým koření. Přidáme protlak a orestujeme.

  2. Přidáme maso, chilli papričku a opečeme. Zalijeme vodou a vaříme 40 minut. Odklopíme, přidáme najemno strouhanou bramboru a dochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou. Provaříme na ještě asi 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!