Mrkvička jako příloha

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

0,5 kg mrkve karotky
1/2 střední cukety
2 dkg másla
2 lžíce olivového oleje
2 lžičky koření na grilovanou zeleninu
1 lžička grilovacího koření
sůl
lžička drceného kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev a cuketu nakrájíme na půlkolečka a dáme restovat na pánev s rozehřátým máslem a olivovým olejem.

  2. Posypeme drceným kmínem. Až začne zelenina pouštět vůni, poprášíme ji kořením, zamícháme a přilijeme asi 1,5 dl vody.

  3. Na mírném plameni vyvaříme všechnu vodu za občasného zamíchání a vypneme. Můžeme přidat kousek másla, aby celou směs více provonělo. Vhodné jako příloha místo brambor, ale i jako samostatné jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!