Ostré fazole

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 lžička másla
1 bílá paprika, popřípadě červená kapie
1 středně velká mrkev
cca 100 g pikantní klobásy
1 lžíce kečupu
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička Harisy, nebo chilli koření
sůl
špetka tymiánu
špetka rozmarýnu
1 lžíce 7% krémové Ramy
1 plechovka tmavých fazolí ve slaném nálevu - můžeme samozřejmě použít i uvařené fazole

Postup přípravy receptu

  1. V kastrůlku rozehřejeme máslo. Přidáme na kousky nakrájenou papriku, kolečka klobásy, na kolečka nakrájenou mrkev, tymián a rozmarýn.

  2. Chvíli restujeme, pak mírně osolíme a podlijeme troškou vody tak, aby byly suroviny pouze přikryté.

  3. Když je mrkev na skus, přidáme opláchnuté fazole, lžičku Harissy, kečup a protlak. Pokud je to potřeba, malinko ještě zakápneme vodou. Úplně naposled přidáme smetanu, už jen prohřejeme a podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!