Hovězí maso v koprové omáčce podle Ondřeje Slaniny

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězího krku
100 g cibule
4 lžíce hladké mouky
(pro bezlepkovou variantu můžeme nahradit např. kukuřičnou moukou)
80 g másla
(lze nahradit olejem nebo bezlaktózovým máslem)
200 ml 33% smetany
(lze nahradit rostlinnou nebo bezlaktózovou smetanou)
svazek kopru
2 citrony
3–4 lžíce cukru
sůl
4 bobkové listy
6 kuliček nového koření
8 kuliček celého pepře
1,5 litru vody

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí krk nakrájíme na větší kostky a vložíme je do tlakového hrnce. Přidáme koření, cibuli na čtvrtky a zalijeme vodou. Osolíme. Zaklopíme a vaříme 1 hodinu.

  2. Vývar přelijeme do mísy a vyjmeme koření. V hrnci orestujeme jíšku z mouky a másla. Přidáme zpět vývar s masem, provaříme 10 minut. Dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou, sekaným koprem a zjemníme smetanou. U bezlepkové varianty použijeme bezlepkovou mouku a při intoleranci laktózy rostlinné či bezlaktózové produkty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!