Orientální pečený květák

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 střední květák
1 velká cibule
3 stroužky česneku
6 lžic oleje
1 lžička sladké (uzené) papriky
1 lžička mletého římského kmínu
½ lžičky kurkumy
špetka chilli koření
½ lžičky soli
čerstvě nasekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy dáme květák rozebraný na růžičky, cibuli nakrájenou na půlměsíčky a česnek na tenké plátky. Stranou v malé misce promícháme olej, papriku, římský kmín, chilli koření a sůl.

  2. Připravenou marinádu nalijeme na květák a důkladně promícháme (nejlépe rukama), aby se všechny růžičky obalily. Směs pak přesypeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.

  3. Pečeme přibližně 20 minut, dokud květák mírně nezezlátne. Upečený květák posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!