Perkelt z vepřových jater s klobáskou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

600 g vepřových jater
100 g slaniny
1 velká cibule
1 lžíce paprikové pasty
3 rajčata
3 čerstvé papriky
150 g pikantní paprikové klobásy
1 lžíce sladké papriky
l lžička uzené papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
1 lžíce mouky - nemusí být
lžíce sádla nebo oleje
sůl
cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme očistěná pokrájená játra, orestujeme, posypeme paprikou, přidáme paprikovou pastu, podlijeme a necháme dusit.

  2. Když jsou játra téměř měkká, přidáme rajčata a pokrájené paprikové lusky, kolečka klobásky a doděláme doměkka.

  3. Perkelt osolíme a můžeme posypat cibulkovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!