Orientální ryba

Recepty, Ryby

Suroviny

1 menší kapr
6 stroužků česneku
sůl podle chuti
pepř podle chuti
1 KL pálivé papriky
šťáva z 1/2 citronu
1 PL cukru krupice
125 g rajčatového protlaku
3 PL oleje
1/4 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Z ryby připravíme filety a od hřbetu dolu ostrým nožem prořízneme drobné kostičky, které zůstaly. Je dobré dělat řezy asi po 1 cm. Uslyšíte jemné křupnutí. Filety osušíme.

  2. Smícháme protlak s vodou a česnek nasekáme najemno. Tím protlakem pak budeme rybu zalévat.

  3. Filety okořeníme a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi rozpálíme olej.

  4. Filety prudce opečeme z obou stran. Nejprve kůží dolů. Po obrácení přidáme česnek. Zavoní a podlijeme zamíchaným protlakem.

  5. Stáhneme oheň a necháme 20 minut podusit. Občas lehce promícháme. Dochutíme cukrem a citronovou šťávou a je hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!