Orientální 'Kumpir' ze sladkých brambor s rukolou, avokádem, koriandro-kyselou smetanou a chipsy

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

50 g feta sýru
50 g rukoly
200 g kyselé smetany
15 g koriandru
1 avokado
1 červená řepa
2 sladké brambory (batáty)
130 ml olivového oleje
2 lžíce vinného octa
sůl
pepr
cukr (třtinový)

Postup přípravy receptu

  1. Omyt sladke brambory. Neoloupane spolecne s 1 lzici soli vlozit do hrnce - prelejte az do kompletniho pokryti vodou. Privest vodu k varu a cca 40-45 minut domeka varit. Omyt cervenou repu, oloupat, odstranit stonek a kruhadlem nebo ostrym nozem nakrajet na velmi tenke platky.

  2. V panvi rozpalte 100 ml olivoveho oleje a smazte dokrupava porci po porci vsechny platky cervene repy, vzdy cca 2-3 minuty. Otacejte je pritom pravidelne. Na vychlazeni polozte vsechny chipsy z cervene repy na kuchynsky papir, okorenit cca 1/4 lzickou soli.

  3. Rozpulit avokado, odstranit jadro, vyjmout duzinu - a nakrajet avokado na cca 0,5 cm siroke spaliky. Fetu nahrubo s vidlickou rozmackat. Koriandr omyt, dosucha vyklepat a spolecne se stonkem nadrobno nasekat.

  4. V jedne nadobce smichat kyselou smetanu s nasekanym koriandrem a okorenit 1/2 lzickou soli a 1/2 lzickou pepre. V dalsi nadobce smichat 2 lzice olivoveho oleje a 2 lzice vinneho octa, a k teto 'Vinaigrette' pridat 1/2 lzicky soli, 1/2 lzicky cukru a 1/2 lzicky pepre.

  5. Odlejte vodu z hrnce ze sladkymi bramborami, rozpulte je a nachystejte je na 2 talire. Vyskrabte na dekoraci trosku vnitrku sladkych brambor. Zbytek sladkych brambor trosku roztlacte, pokapejte je1 lzici olivoveho oleje. Naplnte koriandro-kyselou smetanou. Umyte rukolu, dosucha vyklepejte, chvilku pred servirovanim smichejte s 'Vinaigrette'.

  6. Marinovanou rukolu, avokadove spalicky a fetu dat na naplnene sladke brambory. Ozdobte dokola s chipsy z cervene repy. Navrch rozdrobte vyskrabany vnitrek sladkych brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!