Orientální karbanátky s quinoou

Recepty, Pro děti

Suroviny

cca 300 g mletého masa (použila jsem mix)
30 g červené quinoy
1 malá jarní cibulka
1 vejce
2 lžíce cizrnové mouky (případně klasické, nebo zdravěji hrašky)
1 stroužek česneku
1 lžička drceného římského kmínu (nahradit klasickým jej sice můžete, ale chuť bude zcela jiná)
sůl dle chuti
sezamová semínka dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Quinou zalijte dvojnásobným množstvím vroucí vody než je její objem (odměřte si tedy stranou v hrníčku, v mém kávovém šálku je quinoy zhruba do poloviny, čili zalila jsem jedním celým) a cca 15 minut povařte.

  2. Odstavte stranou a nechte vychládnout.

  3. Poté přidejte mleté maso, vejce, nasekanou jarní cibulku, utřený česnek, cizrnovou mouku, koření a dosolte podle chuti.

  4. Uplácejte karbanátky, které z obou stran obalte v sezamových semíncích.

  5. Pečte v troubě rozpálené na 180°C přibližně půl hodiny, dle zkušeností s vaší troubou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!