Roládky plněné loveckým salámem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400 g vepřové kotlety
150 g loveckého salámu
2 vejce
1 lžička nasekané petrželky
2 lžíce sádla
1 cibule
1/4 červené papriky
1 lžíce bílého vína
4 lžíce hladké mouky
3 lžíce strouhanky
1 lžíce worcesteru
1 lžička červené mleté papriky
sůl
mletý pepř
1/2 lžičky drceného kmínu
1 silný bujon

Postup přípravy receptu

  1. 1 vejce rozšleháme, přidáme nasekanou petrželku a dáme do máslem vytřené čtvercové mističky do mikrovlnné trouby uvařit, abychom ho měli připravené, až ho budeme potřebovat studené a mohli nakrájet na hranolky. Kotletu rozmixujeme nebo nameleme na jemno. Dáme do misky a přidáme lžíci vína, 2 lžíce hladké mouky, strouhanku, sůl, pepř a 1 vejce a propracujeme. Namletou směs rozdělíme na 4 stejné bochánky a uděláme z nich válečky. Lovecký salám rozemeleme nebo nastrouháme na jemno, budeme jím plnit roládky, nic do něj nepřidáváme, protože vše svou chutí provoní.

  2. Vezmeme víčko od krabičky s vystouplým krajem, široké asi 9 cm a dlouhé 15 cm, dáme na něj folii, na ní dáme váleček masa, který rozmačkáme přes celé víčko, přehneme folii do středu a válečkem hezky srovnáme do roviny. Takhle uděláme všechny 4. Na dlani rozmačkáme 1 bochánek loveckého salámu do 3/4 délky masa na obdélník a položíme na maso a na to položíme hranolky z vejce a papriky a pomocí folie pevně srolujeme. Zaděláme boky a dáváme pozor, aby uvnitř nezůstal vzduch.

  3. Do kastrolku dáme sádlo a roládky opečeme ze všech stran dozlatova, vyndáme je a dáme do kastrolku nakrájenou cibuli, tu opečeme dozlatova, přidáme lžičku papriky, zamícháme, zalijeme horkou vodou, hlídáme, abychom měli na 4 porce. Přidáme worcester, sůl, pepř, bujon, vrátíme roládky a 15 minut dusíme. V trošce vody rozkvedláme dvě rovné lžíce mouky, zahustíme a mícháme do zhoustnutí. Asi 15 minut povaříme, roládky vyndáme, dáme je do jiného kastrolku a omáčku na ně přecedíme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s brambory, nebo s tím, co máme rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!