Tvarůžkový tavený sýr

Recepty, Sýry

Suroviny

250 g tvarohu ve vaničce
100 g tvarůžků
100 g másla
1 vejce
2 lžíce zakysané smetany
1/2 KL lžičky jedlé sody
1/2 KL lžičky sušeného česneku (podle chuti)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh, vejce, smetanu a sodu promixujeme. Připravíme dva hrnce na vaření ve vodní lázni. Směs s tvarohem dáme do hrnce s vodou, měla by zasahovat do poloviny hrnce a vodu přivedeme k varu.

  2. Metličkou mícháme, směs nejdříve zřídne a začne lehce tuhnout. Přidáme drobně nakrájené tvarůžky a necháme rozpustit. Možná se to bude zdát pořád řídké a později sýr ztuhne.

  3. Po cca deseti minutách vaření ve vodní lázni a rozpuštění tvarůžků směs odstavíme a vmícháme máslo do rozpuštění. Sýr dochutíme solí, pepřem a česnekem. Uložíme na nejméně tři hodiny do chladu. Občas promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!