Kiwi zákusek

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 vajíček
150 g cukru krupice
5 lžic teplé vody
150 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
------
6 ks kiwi
Krém:
1 smetana ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
2 zakysané smetany
vanilkový cukr
Želatina:
1/2 l vody
100 ml kiwi šťávy
1 vanilkový puding

Postup přípravy receptu

  1. Než se pustíme do těsta, tak předem vyšleháme bílky. Žloutky ušleháme do pěny společně s cukrem. Během šlehání pomalu přidáváme 5 lžic teplé vody (stačí z kohoutku). Vše pořádně ušleháme a během šlehání pomalu přidáváme po malých porcích polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem. Nakonec do těsta opatrně vmícháme sníh. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou posypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 180 st.dozlatova..

  2. Během pečení uděláme želatinu: do hrnce dáme 1/2 l studené vody, šťávu, cukr a vanilkový puding. Za stálého míchání přivedeme pomalu k varu a mícháme do zhoustnutí (je to rychlé). Sundáme z plotny a necháme vychladit.

  3. Krém: V míse ušleháme 1 vychladlou šlehačku a ztužovač, když jí máme už vyšlehanou a tuhou, tak do ní přidáme 2 zakysané smetany a vanilkový cukr...

  4. Jakmile máme vše hotové, těsto upečené, necháme vychladnout a až bude piškot úplně studený, tak na něj přilijeme krém, na to dáme kiwi a nalijeme vlažnou želatinu. Dáme nejlépe přes noc do lednice, ale nemusí být.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!