Opilé řízky s medvědím česnekem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová kýta
2 vejce
1,5 dcl červeného vína
2-3 pl medvědího česneku
1 kl ďábelského koření
1 dcl olivového oleje
jarní cibulka
hladká mouka
pepř
sůl
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Maso si omyjeme, nakrájíme na řízky, naklepeme a nejlépe den předem naložíme do: 0,5 dcl červeného vína, 1 dcl olivového oleje, 1 kl ďábelského koření, pepř, sůl a 1 pl medvědího česneku.

  2. Nachystáme si na těstíčko: 2 vejce, 1 dcl červeného vína, 2 pl medvědího česneku, na jemno nakrájená jarní cibulka, osolíme, opepříme, přidáme hladkou mouku a pořádně promícháme.

  3. Jednotlivé řízky obalujeme v těstíčku a ve strouhance. Osmažíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!