Pomalu dušená hovězí líčka s pečenými rajčaty a kapary

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

150-200 g kousky hovězích líček
2 větší cibule
5 stroužků česneku
pečená rajčata v oleji, (množství si dá každý kolik chce)
2 PL kapary nasekané
2 PL olivového oleje s chilli papričkou
1 PL sádla
sůl
čerstvě mletý pepř
podle potřeby jíška
hovězí vývar (můžeme použít hotový od Maggi, nebo Knoru)

Postup přípravy receptu

  1. Česnek a cibuli si oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Líčka odblaníme, omyjeme, osušíme. Takto připravená líčka osolíme, opepříme a necháme v chladu asi 2 hoďky odpočívat.

  3. Na pánev si dáme rozehřát olej a líčka zprutka opečeme ze všech stran.

  4. Opečené maso vyndáme a udržujeme v teple. K výpeku z masa přidáme sádlo.

  5. Pak přidáme cibuli a orestujeme do zlatova ke konci přidáme česnek.

  6. Vrátíme opečené maso, podlijeme vývarem a pomalu dusíme.

  7. Když je maso už skoro měkké přidáme sušená rajčata, nasekané kapary a necháme dusit dokud není maso úplně měkké.

  8. Kdo chce zahustí trochou jíšky, kde chce jen sosík nechá být.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!