Telecí žebro na kysané smetaně v PH

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 kg telecího žebra s masem
2 cibule
2 stroužky česneku
3-5 cm čerstvého zázvoru
1 rovná lžíce sladké mleté papriky
1 kysaná smetana 16%
2 lžíce polohrubé mouky
kousek másla na zjemnění omáčky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do PH dáme máslo, nadrobno nakrájenou cibuli i česnek, zasypeme paprikou a nastrouhaným zázvorem, zalijeme litrem vody, osolíme, promícháme a do toho dáme telecí maso na kostky i s žeberními kostmi a pomalíme 4-6 hodin na High.

  2. Tak 30 minut před koncem přilijeme zakysanou smetanou s rozšlehanou moukou a omáčku dosolíme a chceme-li omáčky víc, přilijeme trochu vody, necháme dovařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!