Houbová zelňačka s čočkou

Recepty, Polévky

Suroviny

1000 g kysaného zelí
150 g zelené čočky
500 g mražených lesních hub
voda
sůl
10 kuliček pepře
kmín
3 kuličky nové koření
2-3 bobkové listy
tekuté polévkové koření, kostka Maggi (kdo používá)
Zásmažka:
1 menší cibule
2 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
3-4 stroužky česneku
červená mletá paprika sladká
červená mletá paprika pálivá
zakysaná smetana k servírování

Postup přípravy receptu

  1. Prebratú šošovicu umyjeme a dáme variť.

  2. Kapustu premyjeme, prekrájame a spolu s mrazenými lesnými hubami dáme variť do vody. Pridáme koreniny.

  3. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, smažíme, zasypeme múkou, ešte smažíme. Vypneme zdroj tepla, pretlačíme cesnak, zasypeme mletou paprikou, premiešame. Vlažné rozšľaháme so studenou vodou. Do uvarenej kapusty s hubami vlejeme rozšľahanú zásmažku, prevárame, pridáme uvarenú šošovicu, ešte prevaríme. Dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!