Bezlepkové rohlíčky s oříšky

Recepty, Cukroví

Suroviny

100 g hladké kukuřičné mouky
40 g pohankové mouky
50 g polohrubé rýžové mouky
100 g cukru moučka
1,5 lžičky mleté skořice
sůl
1 vejce
120 g mletých vlašských oříšků
180 g Hery (másla)
kukuřičný škrob na podsypání
Na obalení:
3 PL moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Všechny druhy mouky spojíme s cukrem, skořicí a špetkou soli na pracovní desce. Přidáme vejce, mleté oříšky a změklý tuk.

  2. Chladnýma rukama (raději pracujeme v chladnější místnosti) rychle vypracujeme těsto. Zabalíme ho do potrávinářské fólie a na 2 hodiny pak dáme odpočinout do chladničky.

  3. Z odleželého těsta tvoříme malé válečky, které ohneme do tvaru rohlíčků. Těsto dle pořeby podsypáváme škrobem.

  4. Rohlíčky rozložíme na plechy s pečícím papírem a pečeme ve vyhřátí troubě cca 10-15 minut na 180 stupňů. Upečené rohlíčky ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

  5. Někdo rohlíčky obaluje až chladnější, aby se tolik neobalily cukrem. Zdroj: Vaříme s dětmi


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!