Omeleta s lososem a hráškem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

6 vajec
oříšek másla
1 dl smetany na vaření
hrst mraženého hrášku
hrst masa z lososa bez kůže
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V misce rozmícháme vejce, které osolíme, opepříme a smícháme se smetanou. Do rozehřáté pánve vložíme oříšek másla a nalijeme polovinu dávky vajec.

  2. Když vejce lehce ztuhnou tak do nich nasypeme na malé kostičky nakrájené maso z lososa (může být vařené, ale i syrové) a přidáme hrst hrášku.

  3. Lososa i s hráškem poté stejnoměrně přelijeme druhou polovinou rozmíchaných vajec se smetanou a přikryjeme pánev pokličkou. Necháme vejce ztuhnout a vypneme tepelný zdroj.

  4. Omeleta by neměla být vysušená, což je někdy opravdu těžké odhadnout. Podáváme jako vydatnější snídani s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!