Koňská roštěná na divoko

Recepty, Jiné maso

Suroviny

6 plátků koňské roštěné
1 velká cibule
hladká mouka
koření na roštěnky
koření na divočinu
400 g uzené slaniny (na kostičky)
sůl
pepř
nové koření
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Koňskou roštěnou - plátky, zlehka naklepeme a nařízneme. Roštěnou potřeme směsí koření na divočinu a roštěnky, smíchané s trochou oleje. Okořeněné plátky dáme uležet do lednice na cca 1 hodinu.

  2. Uzenou slaninu nakrájenou na kostičky restujeme v hrnci, až zezlátne. Přidáme na jemno pokrájenou cibuli a opékáme za stálého míchání.

  3. Maso po uležení vkládáme do rozpáleného oleje na pánvičce a zprudka restujeme tak, aby se zatáhlo, a přendáme jej do hrnce k opečené slanině s cibulkou.

  4. Zalijeme vodou tak, aby se maso dusilo ve vlastní šťávě. Dusíme pod pokličkou na mírném plameni, dokud maso nezměkne (60–120 minut).

  5. Po změknutí plátky masa vyjmeme a vzniklou omáčku propasírujeme a zahustíme rozmíchanou moukou v trošce vody a provaříme ještě cca 15 minut. Příloha vařené nové brambory a okurkový salát s kysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!