Dominikova čokoládová omeleta

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

4 vejce
70 g moučkového cukru
70 g hořké čokolády na vaření
30 g polohrubé mouky
Na potření pečícího papíru:
1 lžíce oleje
Náplň:
zmrzlina
čerstvé nebo kompotované ovoce
Navrch:
1 smetana na šlehání - 33%
1 ztužovač do šlehačky
1 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve obkreslíme na pečící papír dno pánve o 3 cm širší a čtyřikrát vystřihneme. Ušleháme smetanu se ztužovačem a cukrem a dáme spolu se zmrzlinou do lednice, aby povolila, jestli ji máme v mrazáku. Troubu zapneme na 180°C, aby se pěkně vyhřála.

  2. Čokoládu necháme v misce ve vodní lázni změknout, až rozpustit, pak do ní přidáme žloutky a cukr. V druhé misce ušleháme z bílků tuhý sníh, pak vyšleháme žloutky s cukrem a čokoládou do husté pěny, vmícháme mouku a naposledy zlehka vmícháme sníh.

  3. Pečící papíry potřeme olejem a těsto na ně čtyřikrát rozdělíme. První omeletu rozetřeme až do velikosti pánve, dáme na dno dortové formy, nebo formy na pizzu a dáme do trouby na 5-7 minut péct, (každá trouba peče jinak) jako když pečeme roládu. Hotovou stáhneme i s papírem a dáme další. Takto upečeme všechny 4 omelety. Musíme je hlídat, protože čokoládové těsto rychleji tmavne, abychom je nespálili a nevysušili.

  4. Omelety převrátíme papírem navrch a opatrně stáhneme papír. Dáme spodní pečenou stranou na talíř potřeme půlku zmrzlinou, posypeme ovocem, překlopíme a ozdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!